Keukenhygiëne niet op orde bij 40% van Nederlandse sterrenrestaurants


Veel sterrenrestaurants in Nederland hebben de keukenhygiëne niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de redactie datajournalistiek van KRO-NCRV. Veel voorkomende fouten waren onder andere ongedierte in de keuken, het niet zorgvuldig opslaan van producten en vieze keukens.


In totaal heeft Nederland 107 restaurants met één of meer Michelinsterren waarvan 79 restaurants onaangekondigd gecontroleerd zijn door de NVWA. Bij 49 restaurants werden fouten in de keukenhygiëne ontdekt. Dit varieerde van kleine fouten in de HACCP regels tot aan grote hygiëneproblemen waarvoor zelfs een waarschuwing werd gegeven. Zo was bij één van de sterrenrestaurants drie liter bouillon over datum en werd bij een ander Michelin restaurants muizenkeutels in het magazijn gevonden.

Des te meer reden om periodiek een keukenhygiënecheck uit te voeren en te kijken op welke punten de keukenhygiëne verbeterd kan worden. Wilt u ook een keukenhygiëne check? Kijk hier voor meer informatie.

Luister het hele fragment over de keukenhygiëne misstanden in de Michelin keukens hier terug : http://www.nporadio1.nl/de-ochtend