In 2016 voedselveiligheid en hygiëne bij 129 horecazaken niet in orde

Tussen september 2015 en augustus 2016 waren bij 129 horecazaken in Nederland de voedselveiligheid of hygiëne niet in orde en werden ze onder verscherpt toezicht gesteld van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De problemen liepen uiteen van ongedierte tot en met het niet navolgen van de HACCP regels. Zo waren er locaties waar de binnenkomst van producten niet op de juiste manier werd geregistreerd of werd er voedsel op een onveilige manier bewaard. Wanneer horecazaken onder verscherpt toezicht van de NVWA komen te staan, betekent dit dat de NVWA vaker langskomt voor inspectie. Een aantal zaken hebben de hygiëne en voedselveiligheid sinds augustus 2016 inmiddels al aanzienlijk verbeterd. Bekijk de volledige lijst van horecazaken die onder verscherpt toezicht werden gesteld op de website van RTL.

Wil je voorkomen dat jij dit jaar op deze lijst komt? Vraag dan de gratis keukenhygiënecheck aan een algehele check van je keukenhygiëne te krijgen of bestel de HACCP check en kom erachter of je aan de wettelijke regels rondom voedselveiligheid voldoet.