Keukenhygiëne en voedselveiligheid in restaurants

De kwaliteit en voedselveiligheid wordt voor de consument steeds belangrijker. Zeker in keukens van restaurants speelt hygiëne een bepalende rol. Wist je bijvoorbeeld dat 50% van de bezoekers zal klagen wanneer ze zien dat een restaurant niet schoon is en 60% zelfs besluit nooit meer terug te gaan naar dat restaurant? Met behulp van het HACCP systeem kan de voedselveiligheid gewaarborgd worden. Het systeem zorgt ervoor dat bepaalde gevaren gereduceerd worden.


Naleving hygiënecode

Alle bedrijven die voedsel bereiden, behandelen of verwerken zijn wettelijk verplicht een voedselveiligheidssysteem op te stellen dat gebaseerd is op de HACCP richtlijnen. Deze richtlijnen zijn uitgewerkt in de hygiënecode. Je voldoet aan de wetgeving als je werkt volgens de onderdelen die voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Hygiënisch werken, voedselveilig werken, is noodzakelijk en vanzelfsprekend. Maar hoe weet je of je aan alle HACCP eisen voldoet en zo niet, hoe kun je er dan voor zorgen dat de regels beter nageleefd worden?

HACCP check: laat zien dat je werkt volgens de hygiënecode

Voldoe jij aan alle HACCP regelgeving? Vraag de HACCP check aan en kom erachter wat nog verbeterd kan worden.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert bedrijven op het naleven van de hygiënecode. Met een voedselveiligheidcertificaat toon je aan dat je bedrijf aan de wettelijke eisen voldoet om de voedselveiligheid te waarborgen. Het is aan te raden (tussentijds) een HACCP check te laten uitvoeren, waarin dus de kritische controlepunten worden nagelopen. Wanneer tijdens deze HACCP check blijkt dat je aan de wettelijke eisen voldoet, kom je met een groene notering op een erkende lijst die als basis dient voor de controles van de NVWA.

Mocht je op bepaalde punten nog niet aan de wettelijke eisen voldoen, kunnen wij je hierbij helpen. Kies daarom voor een partner die de kennis, expertise, trainingen en producten levert zodat jij je aandacht ergens anders op kunt richten. Via deze website kun je trainingen, een HACCP check of een keukenhygiënecheck aanvragen maar ook advies inwinnen en bijpassende producten vinden.

Vraag de HACCP check aan


Train je medewerkers op het HACCP systeem

Naast een goede keukenhygiëne is ook de persoonlijke hygiëne van de medewerkers erg belangrijk. Verspreiding van parasieten, virussen en bacteriën voorkom je door een goede persoonlijke hygiëne. Voldoe daarom niet alleen op papier aan de hygiënecode maar zorg voor een regelmatige opfristraining over de kritische controlepunten oftewel HACCP. In veel restaurants is er vaak sprake van een hoge doorloop van medewerkers. Met behulp van handige instructiekaarten zijn ook nieuwe medewerkers snel op de hoogte van de regels rondom hygiëne en voedselveiligheid en zorg je ervoor dat iedereen constant dezelfde methode hanteert. Wij kunnen voorzien in zaken als HACCP werkplannen en keukenhygiëne instructiekaarten. Hiermee wordt het gemakkelijker voor de medewerkers om de procedures rondom hygiëne en voedselveiligheid te volgen.

Vraag een voedselveiligheid training aan

Volg ons:

LinkedIn Diversey CareFacebook Diversey Care Youtube Diversey Care